top of page
Omø Final hvid.png

Oplev idylliske Omø året rundt
 

Omø er en lille idyllisk ø på 4,5 km2 med 11 km kystlinje, der ligger i Storebælt. Øen har 156 beboere , som bor i de to små byer Omø Kirkehavn og Omø By. På syd øen eller øret, som området kaldes, findes det skønneste sommerhusområde med 152 sommerhuse. 

 
Herlig havn

Kirkehavnen er der, hvor færgen lægger til. Ved siden af færgelejet findes den flotte

lystbådehavn, der i 2017 blev kåret som landets bedste.

Havneområdet byder også på lækre legeområder med blandt andet klatretårne, gynger, hængekøjer og volleyballbane, hvor børnefamilier kan slå sig løs. Det er også her øens campingplads ligger.

Det summer af liv om sommeren og af ro, fordybelse og nærvær forår, efterår og vinter.

Havneområdet er fuld af liv i højsæsonen.

Om sommeren er den lokale fiskeforretning åben, som er kendt for sine fiskefrikadeller.

Her finder man også Nørkleboden, hvor man kan købe alt fra hjemmestrik til hjemmesylt samt den lokale genbrugsforretning.

Det er også her, det lokale Omø bryghus holder til.

På havnen kan man leje en cykel og køre på opdagelse på resten af den smukke ø. Eller tage en tur med traktorbussen, hvor man får en guidet rundvisning af øen af en lokal.

Og endelig ligger øens grillbar & kiosk - Havnegrillen - naturligvis også på havnen. Her findes et stort udvalg af snacks, drikkelse, hverdagsvarer og ikke mindst den berømte Omø burger med fuld skrue.

Omø Perlen Badehotel

Et stenkast fra havneområdet ligger Omø Perlen Badehotel, hvor man, med Danmarks bedste udsigt over Storebælt, kan bo året rundt i små nyrenoverede lejligheder, alle med udsigt, og nyde både egen frokost, eftermiddagskaffe og middag. 

Det muligt at booke hele stedet til private selskaber som bryllupper, fødselsdage og konfirmationer eller til erhvervsarrangementer og yogaophold, hvor man også kan benytte faciliteter som mini golf og petanque bane.

Fra denne perle kan man gå, 11 km, hele vejen rundt om øen, langs stranden,

og afslutte med at tage en dukkert på Perlestranden, eller blot nyde den smukkeste solnedgang.

Idyllisk landsby

Den gode gamle danske idyl træder for alvor frem midt på øen i Omø By. Her ligger gamle smukke bindingsværkshuse side om side og omkranser det gamle gadekær. Det er her man finder øens lokale købmand Let Køb, Omø Kirke og øens skole, hvor der både er legeplads og en stor fodboldbane. I Omø By har man også, om sommeren, mulighed for at nyde en frokost eller en gammeldags isvaffel i skønne omgivelser på Café Loen. Forsætter man videre ud mod sommerhusområdet, møder man, på halvvejen, den fineste gårdbutik, Hos Marlene, som tilbyder lette anretninger, kaffe og kage, gammeldags isvafler og softice, hjemmelavede produkter samt finurlige ting i både nyt og gammelt.

Værd at besøge 

Man må ikke snyde sig selv for et besøg ved det fine gamle gule fyr, der tårner sig op

på øens vestlige side.        

På den anden side af øen  får man det bedste overblik over øen fra Skovbanken, der er øens højeste punkt, 24 meter over havet. Herfra kan man overskue havnen, landsbyen med kirken, søen, mosen og fyret.

Øen er også et fantastisk sted for både lystfiskere, naturelskere, fugle-interesserede og i særdeleshed smukke vandreture.

bottom of page